vlaamse renovatiepremieVlaamse renovatiepremie:

Heeft u een woning die wel een opknapbeurt kan gebruiken en overweegt u een renovatie? Er zijn verschillende kanalen waarlangs u aan de hand van premies geholpen kan worden met uw renovatieproject. De hoogte van de vlaamse renovatiepremie bedraagt zelfs 20 tot 30% van de goedgekeurde facturen.

Het aanvragen lijkt wellicht ingewikkelder dan het is, dus we leggen het u graag uit.

Voorwaarden:

  • De werken die in aanmerking komen voor een renovatiepremie vindt u hier.
  • Per categorie kan u voor minimaal €2.500 (excl. btw) aan facturen voorleggen.
  • Reeds uitgevoerde werken komen in aanmerking indien de factuurdatum niet ouder is dan 2 jaar.
  • Voor zelf aangekocht materiaal kan u ook premies aanvragen. Deze premies zijn echter niet in dezelfde grootorde dan indien u de werken door uw vakman laat uitvoeren.
  • Voeg bij uw aanvraag steeds een kopie van uw facturen (materiaal en/of aannemer) aan uw dossier.
  • Het gebouw (woning – appartement) moet minstens 30 jaar oud zijn en gelegen in het Vlaams grondgebied.
  • U moet uw domicilie in de woning hebben en dit moet uw enige woning zijn.

Procedure

U kunt een eerste Vlaamse renovatiepremie aanvragen wanneer de renovatie reeds is voldaan of, indien u over de nodige facturen beschikt, voordat u begint aan renoveren.

Aanvraagformulier

Om een renovatiepremie aan te vragen, dient u alle nodige documenten te verzamelen. Hier vindt u het aanvraagformulier voor een renovatiepremie en de bijbehorende factuurlijst.

Een formulier voor uw provincie vindt u hier.

Beslissing en uitbetalingen

Wonen-Vlaanderen evalueert de aanvraag voor een renovatiepremie en binnen 8 maanden na een volledige aanvraag ontvangt u een brief met de voorlopige beslissing. Bij een goedkeuring ontvangt u de facturen die in aanmerking komen voor de renovatiepremie en een berekening van het premiebedrag. Bij een weigering ontvangt u de redenen van afwijzing.

Premies van uw netbeheerder

In samenwerking met netbeheerders heeft de Vlaamse overheid premies mogelijk gemaakt om energiebesparende investeringen aan te moedigen. De premies worden voor energiebesparende investeringen hervormd en/of afgebouwd. Via deze link kunt u bekijken wat voor het u betekent.

Vragen over uw renovatie?

Contacteer ons dan. Dit kan via onze contactpagina.